Beleggen met kleine maandelijkse bedragen

Je bent jong en ziet wel potentieel in beleggingsfondsen maar de minimuminlage die veel fondsen hanteren gaat je budget te boven?  Dan vormen de tak 23 beleggingsverzekeringen mogelijk een mooi alternatief.

Via een tak 23 beleggingsverzekering kan je investeren in tal van beleggingsfondsen vaak al vanaf € 25 / maand.  Als je weet dat sommige fondsen een minimumdrempel hanteren van € 2500 dan merk je dat beleggen op die manier een stuk bereikbaarder wordt.

Bij een tak 23 verzekering stort je zelf in een levensverzekeringscontract en belegt de verzekeraar voor jou in één of meer door jou gekozen fondsen. Door het grote aantal spaarders hoef jij zelf geen rekening te houden met de minimuminlage die het fonds hanteert.

Bestuurder auto

Je beste vriend heeft pech met de wagen en geraakt niet op het werk met het openbaar vervoer. Hij vraagt of hij jouw auto enkele dagen mag lenen.  Je vindt dat prima, maar hoe zit dat met je verzekering?

Even je wagen uitlenen is geen probleem.  Je moet je er natuurlijk wel van vergewissen dat de bestuurder over een geldig rijbewijs beschikt. 

Aangezien je verzekeraar voor de premieberekening rekening houdt met de gegevens van de voornaamste bestuurder en het hier maar om een zeer occasionele bestuurder gaat stelt er zich op dat vlak geen probleem.

Toch zijn er een paar aandachtspunten:

We doen het allemaal sparen voor onze kinderen of kleinkinderen.  Regelmatig zelfs voor een pete- of metekindje.

Maar hoe goed sparen? Kies ik voor een vaste rentevoet? Een vaste termijn? Koop ik misschien niet beter obligaties of aandelen?  En wat als de spaarder plots overlijdt, neemt er dan iemand de spaarinspanning over of houdt het sparen op?  Hou ik controle over de gespaarde som als het kind meerderjarig wordt of mag het kind automatisch over de spaarsom beschikken?

Soms ziet de spaarder door de bomen het bos niet meer, wordt er gekozen voor de foute formule of blijft de opbrengst ver onder de verwachtingen.

Om al dit soort vragen te beantwoorden en teleurstellingen te voorkomen maken wij graag tijd voor u. Om u met raad en daad te begeleiden bij het zoeken naar de perfecte spaarformule.

Want betalen doe je bij de bank, sparen doe je beter bij ons.

 

 

Subcategorieën