Laat je geld groeien

Had je het afgelopen jaar meer dan 22 euro aan intresten op uw spaarrekening?  Dan moeten wij eens praten.

Met de gemiddelde intrest op een spaarrekening dicht bij de 0,11% inclusief getrouwheid, wil dat immers zeggen dat je gemiddeld meer dan 20.000 euro op uw spaarrekening had staan het afgelopen jaar.

Een gouden regel is dat op een spaarrekening tussen de 3 en de 6 maandlonen staan.  In de meeste gevallen volstaat 20.000 euro dan ook ruimschoots om eventuele onvoorziene uitgaven op te vangen of een grote aankoop te financieren.

Heb je meer gespaard dan doe je er goed aan het saldo te verdelen over andere spaar- en beleggingsproducten met langere looptijden en/of wat meer risico.

Als verzekeraars kunnen wij jou wel enkele oplossingen aanbieden waarbij potentieel rendement en risico-beheersing hand in hand gaan en waarbij we ook de fiscaliteit niet uit het oog verliezen.

Op de lange termijn zijn mede dankzij het fiscale voordeel (als u hiervoor in aanmerking komt) het fiscale lange-termijnsparen en het fiscale pensioensparen ideaal om met een zeer beperkt risico te sparen voor later. 

Met een beleggingshorizon van 8 jaar of langer biedt ook ons gamma spaarverzekeringen (tak 21) en beleggingsverzekeringen (tak 23) een aantal mooie voordelen bijvoorbeeld in het kader van successieplanning. Ze zijn ook uitermate geschikt als spaarformule voor (klein)kinderen of voor wie zijn eerste stappen wil zetten in het beleggen in aandelen of obligaties.

Kom een vrijblijvend langs voor een gesprek of neem contact met ons op.  We maken je graag vrijblijvend wegwijs.

Naam*
Voornaam*
E-mail*
Privacy*

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden

Telefoonnummer
Ik wil meer weten over:*
Kies uw kantoor*
Berchem
Merksem
Mortsel
Verstuur

 

 

 

Onze partner DVV verzekeringen is bezig met een omschakeling van beheersplatform voor verzekeringscontracten.

Als uw polis auto al is omgeschakeld zal u opmerken dat zowel het uiterlijk van de rekening als het rekeningnummer voor de betaling is gewijzigd.

Het nieuwe rekeningnummer BE59 0689 0667 8326.

Als u dus een nieuwe afrekening ontvangt met dit rekeningnummer moet u zich geen zorgen maken.

 

Sinds 2013 krijgt iedereen die in België een nieuw rijbewijs aanvraagt een rijbewijs in bankkaartformaat.

Dat rijbewijs heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Ben je al in het bezit van zo een rijbewijs dan doe je er goed aan om te controleren of het nog geldig is.

Je wordt immers niet automatisch verwittigd als de geldigheidsduur bijna verstreken is, zoals dat bij de identiteitskaart wel het geval is.

Rijden zonder geldig rijbewijs heeft echter wel ernstige gevolgen op verzekeringsvlak.  In dat geval kan de verzekeraar immers zijn uitgaven terugvorderen van de bestuurder zonder geldig rijbewijs.

Daarnaast riskeert wie zonder rijbewijs rijdt ook nog :

  • een geldboete van 1.600 tot 16.000 euro;
  • een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar;
  • een gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar.