Ontving u dit jaar een voorstel van vereenvoudigde aanslag (VVA) van de fiscus in plaats van het normale aangifteformulier?  In dat geval moet u zelf geen aangifte meer doen als het voorstel van vereenvoudigde aanslag juist is.

In een aantal gevallen dient u het VVA document toch extra grondig te bekijken, uit een steekproef zou blijken dat tot 45% van de VVA's fouten zou bevatten°.

 Zeker in volgende gevallen moet u extra aandachtig zijn:

  • U deed voor het eerst aan fiscaal lange-termijnsperen in 2019.  In dat geval zit uw fiche wel in tax-on-web maar wordt deze niet automatisch opgenomen in het voorstel. Onderneemt u geen actie dan loopt u het fiscale voordeel mis.

  • Betaalde u in 2019 roerende voorheffing op een obligatie of dividenduitkering dan kan u deze (zij het met beperkingen) terugvorderen via code 1437/2437. Ook dit wordt niet automatisch opgenomen in de VVA.

  • Ook als u giften deed in 2019 kijkt het totale bedrag best nauwkeurig na. Als de instelling die uw gift ontving niet over uw rijksregisternummer beschikt wordt de gift niet automatisch opgenomen in het VVA en moet u het bedrag zelf aanpassen.

Beheren wij uw complete verzekeringsdossier* en wenst uw voorstel van vereenvoudigde aanslag te laten controleren of verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

 

 

 

* Een compleet verzekeringsdossier bevat minstens 1 product in 3 van de 4 productgroepen (auto / brand / privé-leven / sparen).

° Bron: Het nieuwsblad - 28/5/2020