Je gaat op vakantie en huurt een vakantiewoning of appartement. Door een onachtzaamheid gaat niet alleen je vakantie, maar ook de gehuurde woning in rook op. Je morst rode wijn op het witte tapijt in uw 5-sterren hotelkamer waarna de hotelier jou een forse rekening stuurt voor de reiniging. Je zoon of dochter gebruikt een keukenlade als opstapje om aan de koekjes op het aanrecht te kunnen en de lade breekt af. De uitbater van het vakantiepark stuurt jou een factuur voor de herstelling.

Bieden je verzekeringen een oplossing?

Je cocoon woningverzekering neem je gewoon mee op vakantie. De stoffelijke schade aan een tijdelijk (tot maximum 180 dagen per jaar) vakantieverblijf of je hotelkamer is automatisch mee verzekerd voor bijvoorbeeld schade door brand, glasbreuk of waterschade (voor zover u ook voor uw eigen woning deze waarborgen onderschreef). De maximale tussenkomst is beperkt tot 1.950.000 euro.

Schade die niet gedekt is in je woningverzekering is ook niet verzekerd als het gaat om een vakantieverblijf. Bijvoorbeeld: je peuter maakt van het behang van de gehuurde bungalow een eigen kunstwerk met zijn/haar viltstift of je morst met rode wijn op het tapijt van je hotelkamer.

De familiale verzekering van DVV biedt in het geval van de wijnvlek in de hotelkamer dan weer uitkomst. En onderschreef je het "pack extra" bij de familiale polis dan is dit soort schade ook gedekt in vakantieverblijven waar je geen hotelservice geniet. Dus ook bijvoorbeeld voor de schade aan de keuken of het behangpapier uit de eerdere voorbeelden.

Je kan trouwens ook terugvallen op je familiale verzekering voor schade door vuur, rook, ontploffing, water of glasbreuk aan je vakantiewoning en voor de schade die veroorzaakt wordt door het overslaan van een brand uit je hotelkamer of vakantieappartement.

Te onthouden:

Zowel de woningverzekering als de familiale verzekering van DVV bieden bescherming bij schade aan uw tijdelijk vakantieverblijf. Huurt u een vakantiewoning of appartement (bijvoorbeeld in een vakantiepark of via Airbnb) dan onderschrijft u best ook de optie "pack extra"

Wens je meer informatie? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen!

Goed om te weten
De woningverzekering Cocoon en de familiale verzekering worden afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op deze informatie. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Kom bij ons langs of bekijk hier:

Cocoon Woningverzekering :

Familiale Verzekering :